Hvordan starte en blogg i 2023?

Leter du etter en enkel guide til hvordan du starter en blogg?

Den trinnvise guiden på denne siden viser deg hvordan du oppretter en blogg på 20 minutter med bare de mest grunnleggende datakunnskaper.

Etter å ha fullført denne guiden vil du ha en vakker blogg som er klar til å deles med verden.

Denne guiden er laget spesielt for nybegynnere. Jeg vil lede deg gjennom hvert eneste trinn, ved å bruke mange bilder og videoer for å gjøre det hele klart.

Hvis du sitter fast eller har spørsmål når som helst, kan du bare sende meg en melding, så vil jeg gjøre mitt beste for å hjelpe deg.

Mitt navn er Benny Adolfsen, og jeg skal vise deg hvordan du kan begynne å blogge i dag. Jeg har bygget blogger og nettsteder siden 2002. På den tiden har jeg lansert flere av mine egne blogger, og hjulpet hundrevis av andre med å gjøre det samme.

Jeg vet at det å starte en blogg kan virke overveldende og skremmende. Denne gratis guiden handler om blogging for nybegynnere, og vil lære deg hvordan du blir en blogger med bare de mest grunnleggende datakunnskaper. Så om du er 8 eller 88, kan du opprette din egen blogg på 20 minutter.

Jeg skammer meg ikke for å innrømme at da jeg først lærte å bygge en blogg, gjorde jeg massevis av feil. Du kan dra nytte av mer enn et tiår av min erfaring slik at du ikke gjentar de samme feilene når du lager din egen blogg. Jeg opprettet denne gratis guiden slik at en komplett nybegynner kan lære å blogge raskt og enkelt.

Så, hvordan starter du en blogg?

Lær hvordan du oppretter en blogg på omtrent 20 minutter ved å følge disse trinnene:

Hvordan starte en blogg i seks trinn

  1. Velg et bloggnavn. Velg et beskrivende navn for bloggen din.
  2. Få bloggen din online. Registrer bloggen din og få hosting.
  3. Tilpass bloggen din. Velg en gratis bloggdesignmal og juster den.
  4. Skriv og publiser ditt første innlegg. Del tankene dine med verden. Den morsomme delen!
  5. Markedsfør bloggen din. Få flere til å lese bloggen din med riktig markedsføring.
  6. Tjen penger på blogging. Velg mellom flere alternativer for å tjene penger på bloggen din.

Burde du starte en blogg?

En av misforståelsene om å starte en blogg, er at du må være en god forfatter for å lykkes. Ingenting kunne vært lenger fra sannheten. Folk leser bloggsider for å få et personlig perspektiv på ting, så de fleste bloggere skriver i en veldig uformell og samtalestil.

Og på grunn av formatet vil mange vellykkede bloggere skrive om en rekke emner på den samme bloggen.

I tillegg trenger du ikke å være ekspert på noen av emnene du skriver om for å ha en vellykket blogg. For eksempel vil besøkende på en matlagingsblogg ikke lese en lærebok fra en matforsker, de vil høre opplevelsene til noen som faktisk har tilberedt noen ekte måltider, feil og alt.

For å lykkes som blogger er det egentlig bare ett krav: lidenskap for emnet ditt.

I kjernen handler blogging om å dele kunnskapen din med verden. Å skrive om ting du brenner for gjør prosessen med å starte en vellykket blogg så mye enklere. Så lenge du skriver om ting du virkelig er interessert i, vil lidenskapen din skinne gjennom og holde de besøkende interessert.

Så hvorfor skal du ta bryet med å blogge? Det er noen grunner:

Del historien din. En blogg lar deg ha en stemme og bli hørt. Du kan dele historien din med hele verden hvis du ønsker det. En av de vanligste måtene blogger brukes på, er som en dagbok der bloggeren skriver om sine daglige erfaringer, slik at venner, familie og andre alle kan være en del av livet deres.
Tjen penger hjemmefra. Blogging kan være ganske innbringende hvis det gjøres riktig. De beste bloggerne i verden tjener tydeligvis ganske mye, men til og med en deltidsblogger kan forvente å tjene godt hvis ting blir gjort riktig. Det beste ved det er at blogging er en form for passiv inntekt, siden du kan bruke bare noen få timer i uken på å skrive et innhold og deretter fortsette å tjene på det lenge etter at skrivingen er ferdig. Jeg går nærmere inn på hvordan du blogger for penger senere i denne guiden.
Anerkjennelse for deg selv eller din bedrift. Nei, du vil sannsynligvis ikke ha paparazzi som følger deg rundt på grunn av ditt siste innlegg. Men en vellykket blogg gjør ideen din til en realitet, og kan gi deg massevis av anerkjennelse i ditt respektive felt. Mange bloggere er kjent som eksperter bare på grunn av bloggene sine, og noen har til og med fått bok- og filmtilbud basert på bloggene sine.
Finn et fellesskap. Blogging i sitt hjerte er interaktiv. Du skriver et innlegg og folk kommenterer det. Dette er en god måte å få kontakt med folk som er interessert i de samme tingene som deg. Blogging lar deg lære disse menneskene basert på din erfaring, og det gir deg muligheten til å lære av leserne dine også.

Balanse mellom ekstern og intern skjønnhet

Begynn å bygge din fantastiske nettbutikk, blogg eller ditt nye nettsted nå, gratis. Det er lett å komme i gang

Gratis nettsted

Benny Adolfsen
Benny Adolfsen

Jeg har 20 år i bransjen som webdesigner og webutvikler. Mine spesialområder er oppbygging og integrasjon av forretningsbaserte nettsider for det profesjonelle markedet. Jeg er ekspert på WordPress, WooCommerce og Elementor. I tillegg har jeg gode kunnskaper innen en rekke programmer og verktøy for både grafisk design og webdesign.

Articles: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *