De beste skrifttypene du kan bruke til nettstedet ditt

Når du skal lage et profesjonelt nettsted, er det viktig å ikke bare ta hensyn til fargene og bildene du bruker, men også skriftene. Typografi spiller en så viktig rolle i merkeoppfatningen at skrifttyper skal være første del av designprosessen, snarere enn bare en ettertanke.

Skrifttyper kommuniserer forskjellige verdier og betydninger, og disse skal være perfekt tilpasset ditt generelle merkevarebudskap. Når du velger en profesjonell skrift for nettstedet ditt, er det også viktig å sikre at de er lesbare, brukervennlige og websikre – noe som betyr at de fungerer i alle nettlesere og enheter.

1. Systemfonter

HELLO, MY NAME IS

Patrick Bradley

I’M A VIDEO BLOGGER & FILM MAKER

Gratis nettsted med denne malen?

Du kan enkelt opprette et nettsted med malen “Persona” og systemfonten Segoe UI. Se malen eller klikk på knappen for å opprette nettsted.

Segoe UI er en Microsoft font som er installert på alle Windows 7, 8 og 10 maskiner. Siden denne fonten er installert på alle Windows maskiner, vil fonten automatisk vises riktig i alle nettlesere. Dette gjør nettsiden raskere å laste, da skrifttypen allerede finnes på maskinen.

Dersom du åpner nettsiden med en Apple enhet, vil siden vises med -apple-system, system-ui eller BlinkMacSystemFont.

font-family: -apple-system,system-ui,BlinkMacSystemFont,"Segoe UI",Roboto,"Helvetica Neue",Arial,sans-serif

Dersom du ønsker det, kan du opprette ditt helt eget nettsted med malen “Persona” i dag. Det tar deg under 5 minutter og er 100% GRATIS.

2. Merriweather

Yoga Studio

Massa ultricies mi quis. hendrerit dolor magna eget. Nullam eget felis eget nunc lobortis. Faucibus ornare suspendisse sed nisi.

Online aptitude test website Unpigeon users lower case, lightweight Playfair Display type for both the heading and supplementary text, to create an inviting and elegant landing page.

This serif font has an elegant, modern and slightly feminine quality, making it a perfect choice for websites with a female demographic. It comes in a range of weights from italic to bold, however, it’s often used in the lighter weight in headers due to its aesthetically-pleasing nature.

Balanse mellom ekstern og intern skjønnhet

Begynn å bygge din fantastiske nettbutikk, blogg eller ditt nye nettsted nå, gratis. Det er lett å komme i gang

Gratis nettsted

Benny Adolfsen
Benny Adolfsen

Jeg har 20 år i bransjen som webdesigner og webutvikler. Mine spesialområder er oppbygging og integrasjon av forretningsbaserte nettsider for det profesjonelle markedet. Jeg er ekspert på WordPress, WooCommerce og Elementor. I tillegg har jeg gode kunnskaper innen en rekke programmer og verktøy for både grafisk design og webdesign.

Articles: 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *